• 960x351_feherkut2.jpg
  • tajfuto_hattar.jpg
  • termeszetjarok.jpg

Bemutatkozunk

Egyesületünk 1950 óta létezik. Először Pécsi Lendület SE néven működött, 1958-tól a neve Pécsi Orvos-Egészségügyi Sportkör. A sportegyesület a Baranya megyei egészségügyi intézmények dolgozói részére alakult, de tagja lehet bárki, aki az egyesület keretei között szeretne sportolni és szabályait elfogadja.

poeu

A jelenlegi tagok közt az egészségügyi dolgozók mellett számos szakma képviselteti magát a tanártól a geodétáig, a fiatal felnőttektől a nyugdíjas korosztályig.

Az egyesület célja az egészséges életmódot folytatni kívánó, szabadidejében sportolni, kirándulni vágyó emberek összefogása, számukra programok biztosítása, a természetben végzett mozgás közös örömének megélése. E célokat két szakosztály, a tájékozódási futó és a természetjáró szakosztály keretében oldja meg.

A tájékozódási futók megyei és országos versenyeken vesznek részt, rendszerint havonta több alkalommal, illetve versenyeket szerveznek. Lehetőség van minden héten közös futóedzésekhez és térképes edzésekhez csatlakozni.

A természetjáró szakosztály tagjai rendszeresen részt vesznek a környéken szervezett gyalogtúrákon, teljesítménytúrákon vagy geoláda-vadászaton (geocaching), vagy szerveznek gyalogos vagy kerékpártúrát. A tagok kiveszik részüket a mecseki források és turistautak karbantartásából, járják az Országos Kék Kör (kék túra) szakaszait és más, országos jelentőségű jelvényszerző túramozgalmakat, és külföldre is szerveznek túrákat.

Az egyesület 1982 óta fenntartja és üzemelteti a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonala mentén fekvő Fehér-kúti kulcsosházat.

Egyesületünkbe várjuk a kirándulni, sportolni szerető embereket!  

Jelenkezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet.

 

Kérjük, támogassák tevékenységünket adójuk 1%-ával!

 Adószámunk: 19940753-1-02

 

 

Sportkörünk alapszabálya itt olvasható.