Mert futni jó!

Erdőben, ártérben, községben és városban rajtoltak el a III. Földeák - Hagymatikum tájékozódási futó kupa résztvevői. Vasárnap Makó belvárosában zárult a négyfordulós verseny, melyen kétszázan vettek részt.( Közöttük mi is !)

zsuzsi dobogo

Aszfalton nem jó futni, erre sokkal alkalmasabb a rét vagy az erdő talaja - többek között ezt is megtudtuk a tájékozódási futóktól. Ugyanis szombaton és vasárnap rendezte meg harmadik alkalommal a Maccabi Vívó és Atlétikai Club Tájékozódási Futó Szakosztálya a Földeák - Hagymatikum Kupát. A szombati földeáki két etap után vasárnap a makói helyszínek következtek, vagyis előbb a Maros-part, majd a belváros.

A négy forduló eredményét összesítették, s ebből született még a végső sorrend. Tóthné Pfeiffer Zsuzsanna a Pécsi Orvos és Egészségügyi SK színeiben állt rajthoz. - Tíz esztendősen kezdtem el a tájfutást, de felnőttként úgy két évtizednyi kihagyás következett, de most már újból folytatom ezt a szép sportágat - tudtuk meg a dunántúli hölgytől. Ez a röpke húsz évnyi szünet nem látszott meg a teljesítményén, hiszen női 45B kategóriában első lett. - Megérte eljönni a Mecsekből, mert itt az Alföldön sprintpályák vannak a mieinkhez képest, vagyis itt tényleg futni kell, ha az ember valamit el akar érni - tette hozzá Tóthné Pfeiffer Zsuzsanna.

Az öttömösi Zagyva Zalánnak az egész családja a tájfutásnak hódol. - Szüleim, valamint a 13 esztendős nővérem, Rebeka is ezt a sportot űzi, én körülbelül egy éve kezdtem el - tudtuk meg Zalántól. A 11 éves fiúnak a négyből a legnehezebb a földeáki szakasz volt, mert - elmondása szerint - itt volt a legtöbb beton, amin nehéz a futás. Makó belvárosában sok volt a díszkő, ami nem annyira kemény felület, mint az aszfalt. Végül is Zalán a fiú 12C-ben állhatott a dobogó legfelső fokára.

csapat

A két nap és a négy forduló sok energiát kiszívott a sportolókból. A Hagymatikum előtt nem győztek nyújtani, maszírozni a lábukat, hogy minden jól működjön. A végén már a szőlőcukor és különféle sportitalok is igen kelendőek voltak. Az idősebbek közül azonban néhányan a rég bevált dolgokhoz nyúltak, mint a szalámis szendvics és a csapvíz, ezek is bőven adtak nekik újbóli erőt.

 

Forrás: promenad.hu

0
0
0
s2smodern
Get more Joomla!® Templates and Joomla!® Forms From Crosstec